24
març2017

L’Exèrcit Regular Català 1713-1714

Volem presentar un llibre cabdal en la recuperació de la història que ens han amagat, que encara avui ens amaguen, els descendents dels vencedors en la Guerra de Successió i, el que és més trist, molts catalans que amb mentalitat de vençut reneguen de la història militar del nostre País.

Reproduim una part del pròleg del llibre “Els exèrcits de Catalunya (1713-1714)”:

“El present treball és un llibre d’història que s’ocupa d’una temàtica bel·lica: la campanya Catalana de 1713-1714, en la Guerra de Successió espanyola, i la capacitat dels catalans per organitzar forces armades.

…S’ha volgut plantejar una história politicament correcta, sense guerra i sense estudis sobre la guerra. La llarga tradició de poble vençut i dislocat per una sucessió de derrotes, com la de 1714 o la de 1939, així com la pressió dels vencedors no han estat alienes a la renúncia de recerca sobre aquest vessant tant important, sense el qual no es pot entendre la nostra història…

…El nostre objectiu ha estat demostrar que els catalans, a través dels seus representants, diguem-ne legítims enaquelles coordenades històriques, van ser capaços d’aixecar un exèrcit potent en molt poc temps. Aquest exèrcit català reglat i regular que va aguantar la durísima campanya de 1713-1714 era homologable quant a qualitat, equipament i estructura als exèrcits més avançats de l’època.”

“Els exèrcits de Catalunya (1713-1714)”. Text de Francesc Xavier Hernàndez i Francesc Riart.
Editat per: Rafael Dalmau, Editor

Subscriu-te al butlletí!

Artícles Recents
0

Cistella de la compra