Diades

5 Diades

Són les cinc diades bàsiques que marquen el calendari del Memorial, que per diferents motius considerem que tenen un alt contingut cívic, patriòtic i de divulgació, i que ens ajuden en els nostres objectius.

11 de setembre

Onze de setembre

Diada Nacional de Catalunya, de reflexió i d’homenatge a tots aquells que en el decurs dels temps lluitaren i moriren en defensa de Catalunya i les seves llibertats.

Donem a la data de l’Onze de Setembre el simbolisme que permet expressar un abans, l’existència d’un Estat propi, i un després, determinat per la lluita per refer la Nació Catalana.

12 de febrer

Santa Eulàlia

Patrona de Barcelona fins a 1714, el Memorial la recorda en senyal de respecte al penó de la Ciutat de Barcelona, penó de Santa Eulàlia, que va presidir l’últim, i heroic, atac de la Coronela de Barcelona en defensa de la Ciutat i de les Constitucions de Catalunya l’onze de setembre de 1714.

És un dia per parlar de la llibertat i de la defensa del nostre poble.

Santa Eulàlia és el coratge del que suposem més feble i fràgil, el poble, que transmet aquesta força als dirigents.
23 d'abril

Sant Jordi

És la festivitat del patró de Catalunya, la seva bandera, la creu de Sant Jordi, fou la bandera de la Diputació del General de Catalunya –Generalitat- i del seu Regiment.

Jornada per gaudir de les nostres tradicions més genuïnes.

Sant Jordi és la valentia dels dirigents, que infon força als suposadament més febles, el poble.
24 de juny

Sant Joan

La Revetlla de Sant Joan, anomenada Nit del Foc, se celebra arreu dels Països Catalans. Ens uneix com a Nació i ens arrela a la terra amb tradicions que es perden en la nit dels temps.

Dia per conèixer el nostre espai geogràfic, la seva realitat física, política, econòmica i humana.
30 de novembre

Sant Andreu

Commemorem el fet que durant segles, fins al 1714, el Consell de Cent de Barcelona feia les eleccions anuals el 30 de novembre, dia de Sant Andreu. Aprofitem aquesta data per donar a conèixer les nostres institucions perdudes.

Una data per conèixer les nostres institucions suprimides violentament, de les quals encara avui podem aprendre.
0

Cistella de la compra