Participa

Participa

Fes-te soci

Memorial. Recull de documents d’importància històrica i política, amb l’objecte d’il·lustrar i recordar esdeveniments importants.

Institut d’Estudis Catalans–IEC

Associar-se és un compromís amb el País. És treballar per recuperar la veritable història que encara avui ens amaguen. És col·laborar en la seva difusió per tenir el País que tots volem. És activisme.

Fes-te soci de Memorial 1714 i contribueix amb la teva aportació econòmica.
Gràcies per la teva col·laboració

COL·LABORA

AMB UN MECENATGE O APADRINA UN NOU PROJECTE

Les teves aportacions ens ajuden

ESCULL EL PROJECTE QUE VOLS APADRINAR

MECENATGES / APADRINAMENTS

El Memorial 1714 ens financem amb les quotes dels associats i la venda dels articles de la botiga. Col·laborar mitjançant una aportació econòmica, o participant en un apadrinament d’un projecte, és col·laborar en la tasca de recuperar i difondre la realitat nacional de Catalunya i l’espai geogràfic bàsic on s’ha desenvolupat.

Exposicions

Sol·licita

Les exposicions i diorames poden ser sol·licitats per entitats, públiques o privades, amb la finalitat d’exposar-les per fer-ne difusió.

Les condicions per cedir les exposicions i diorames -costos de lloguer, transport i assegurança- poden variar segons l’exposició o diorama sol·licitat, les dates per ser exposats i la població. Aquestes condicions seran informades en cada cas en concret.

“ El memorial és custodi de la nostra dignitat sobirana. Si no existís, s’hauria de crear. Moltes gràcies per la vostra feina, que és indispensable.”
Montserrat Tudela i Penya
Directora revista Auriga
" Què us diré, amics del Memorial 1714? Què us diré, des de València? De la vostra feina, sempre vetllant per la dignitat del Fossar de les Moreres, on són soterrats tants valencians que moriren defensant Barcelona! De la vostra lluita, sempre al servei de la llibertat de la pàtria completa! Del vostre acolliment, sempre amb les portes obertes a tos els catalans, de les Corberes al Segura, del Cinca a les Illes! Doncs us diré que sou el rovell de l'ou del patriotisme català! "
Josep Guia i Marín
Doctor en Matemàtiques i en Filologia. Universitat de València
“ Avui a Barcelona només el Memorial 1714 tracta d'explicar i difondre el fet cabdal de la història de Catalunya: la pèrdua de la seva sobirania, el 1714. Qualsevol català interessat en el nostre país té un deure de gratitud envers aquesta Associació que, a més a més, té cura del monument als defensors de Barcelona la plaça del Fossar de les Moreres. Feu-vos-en soci i col·laboreu-hi. ”
Joaquim Torra i Pla
Expresident d'Òmnium i director 2012-2015 del Born Centre Cultural
“El Memorial 1714 és un espai necessari de reflexió, recordança i estudi sobre el que van representar per a la nostra nació la Guerra de Successió i el seu tràgic desenllaç. Com a entitat, s’obre a tota mena d’inquietuds que es deriven de l’objectiu inicial.
La seva ubicació al Fossar de les Moreres és idònia perquè és l’indret on foren soterrats els defensors de la ciutat el 1714, però també, en la conjuntura actual —entre les esperances de recuperació nacional i els canvis socials i econòmics de la capital—, perquè el Fossar, en concret, i el barri, en general, no perdin la memòria històrica de les diverses generacions de barcelonins i catalans que n’han fet un espai de referència en l’imaginari vital de la Barcelona moderna i contemporània.”
Rafael Català Dalmau
Gerent de l'editorial Rafael Dalmau, Editor
“Fa anys que conec el Memorial 1714 i sempre he valorat molt positivament la feina que fan de sensibilitzaciò històrica i nacional.
He seguit amb interes els seus actes, conferencies i la distribució arreu del País de les seves exposicions itinerants i ara els reconec tambè un gran futur en la nova etapa que emprenen.”
Francesc Riart i Jou
Il·lustrador i documentalista d'arqueologia i història.
0

Cistella de la compra