19
set.2021

FLAMA DE LA RESISTÈNCIA CATALANA DE CARDONA 2021

Recollint la Flama a l’Ajuntament de Cardona

El dia 10 de setembre Memorial 1714 va tornar a Cardona per 30a ocasió a recollir la Flama de la Resistència Catalana de Cardona, símbol de la lluita de la Nació contra l’absolutisme i la tirania borbònica, lluita que no defalleix i que és renova any rere any, per traslladar-la a Barcelona i a la nit dels mateix dia 10 fer l’encesa del peveter que tenim a l’Associació, com a renovació del compromís de lluitar fins a aconseguir la llibertat.

 

Discurs realitzat en nom de Memorial 1714 per la Secretaria de l’Associació Olga Amargant.

Gràcies Il.lm Sr. Alcalde de Cardona, Il.lm. Sr. Alcalde de Sant Hilari Sacalm, Autoritats, i fent avui exactament 30 anys que el Memorial 1714 recull la Flama de la Resistència aquí a Cardona, cal fer un reconeixement als seus promotors, la Llum Ferrero i l´Antoni Ayala.

Un honor poder ser aquí a Cardona, un any més recollint la Flama de la Resistència Catalana, encara que sigui com l´any passat amb mesures per la pandèmia Covid-19.

Enguany la ciutadania de Catalunya, com a país ocupat, hem seguit patint la repressió de l’Estat espanyol i la continuació de les accions de genocidi polític i cultural que Castella va començar a imposar des de 29 de juny de 1707 i l’11 de setembre de 1714.

Com saben, Cardona es mantenia dempeus i no va haver més remei que capitular al cap de 7 dies d’haver caigut Barcelona.

Però any rere any no ens cansarem de repetir que aquí no estem commemorant una derrota, sinó reivindicant incansablement el nostre dret d’autodeterminació que ja vam exercir l´1 d´octubre de 2017. Estem denunciant que l’annexió de Catalunya a Castella no va ser voluntària ni pacífica, sinó violenta i sanguinària; i que aquesta annexió es manté des de fa més de tres-cents anys per la violència: matant, empresonant, torturant, exiliant, espoliant patrimonis, saquejant un país ocupat amb un espoli fiscal sistemàtic cada any, i perseguint la llengua i la cultura catalanes amb voluntat d’extermini.

Voler un estat independent no és un caprici sinó una necessitat per disposar dels nostres impostos per tenir un sistema sanitari que salvi vides, un ensenyament fonamentat en la nostra llengua i cultura, infraestructures capdavanteres, i per això la gent ja fa ara onze anys que es manifesta massivament, més de dos milions de catalans, cada Onze de Setembre per la independència, i tanmateix sabut és que som on som per que en els darrers 4 anys els càrrecs electes al Parlament de Catalunya amb majoria independentista, i que compten amb el mandat popular sorgit de les urnes, no acaben de decidir complir-lo.

Cal dir’ls-hi alt i clar que facin efectiva la declaració d’independència proclamada en seu parlamentària el 27 d´octubre de 2021, que nosaltres la defensarem a cada pam de territori com vam defensar prèviament les urnes l´1 d´octubre.

Salut a tots i Visca Catalunya Lliure.

Castell de Cardona, 10 de setembre de 2021

A la recollida de la Flama van assistir, en nom i representació de Memorial 1714, els membres de la Junta, Antoni Ayala, Llum Ferrero, Mercè Torres, Olga Amargant i Jordi Bages-Querol. Acompanyats per membres de l’Associació Coronela de Barcelona, uniformats i amb la bandera de Santa Eulàlia.

Tant a la recollida de la Flama a Cardona, com a la nit a l’encesa del pebeter al Fossar de les Moreres, vam estar escortats per la Coronela de Barcelona, com a milícia pròpia de la ciutat de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí!

Artícles Recents
0

Cistella de la compra